čtvrtek 4. června 2015

Ubytování na Lago di Garda - na co dát pozor?

Zde je takové shrnutí mylných představ klientů, kteří shánějí ubytování na jezeře Garda.

1.Jsme pár, chceme něco levného, takže bez stravy.
Pokud pomineme výhody a nevýhody apartmánu v porovnání s hotelem (v apartmánu tedy zejména soukromí, důležitost kuchyňského koutu) a vezmeme to z hlediska financí, dá se jednoduše paušalizovat, že pokud jste DVA, apartmán se vám nevyplatí. Bude stát totiž vždy cca 12-15.000,-Kč a za tuto cenu lze sehnat ubytování v hotelu - tedy dvoulůžkový pokoj. V hotelu máte ale navíc servis, neřešíte úklid, povlečení, ručníky, úklid a hlavně, je to s jídlem - tedy většinou s polopenzí. 

V sezoně je to běžná věc - apartmán pod 15.000 není, zato hotelů s polopenzí kolem 7-10.000,-Kč je vícero.

2. nemáme moc peněz, proto chceme MOBILHOME
Omyl č.2. Na Gardu již od počátku zdejšího turismu jezdí hlavně Němci a také turisté z Holandska. Zejména pro ně je kempování národním folklorem nehledě na sociální třídu. V kempech najdete u stanů, mobilhomů či vlastních karavanů zaparkované nejnovější BMW či Mercedesy. Tito lidé  zkrátka kempují rádi! Díky této skupině turistů jsou ceny kempů a mobilhomů vyhnané do opravdu vysokých částek. Mobilhome v sezoně tak rodinu může vyjít na 30 a více tisíc korun.

Za cenu mobilhomu vám vždy seženu ubytování v kamenné residenci a ještě ušetříte. Je jasné, že pro spoustu rodin je mobilhome skvělá záležitost - jelikož děti ze dveří vypustíte hned do zahrady (nikoli na chodbu), ale, to je už další polemika a toto srovnání mělo být čistě z hlediska finančního.

3. Chceme hotel, ale jen se snídaní (abychom ušetřili)
hotel se snídaní má své výhody - nejste vázáni na italský čas večeří, kdy Italové mají zvyk jíst většinou později, navíc je vše servírované a z večeří se může stát (někdy nechtěné) dvouhodinové posezení. V případě že jste opravdoví gurmáni, většinou se mimo hotel najíte o něco kvalitněji.

Pojďme to vzít ale opět z hlediska financí. Třeba pár (viz č.1) již pochopil, že apartmán není tak výhodný jak si myslel, rozhodne se tedy pro hotel. Zjišťuje, že hotel se snídaní stojí například 7.000,-Kč na týden, zatímco hotel s polopenzí o tisíc korun na týden více. Jasně že v tuto chvíli kdy vybíráme dovolenou chceme ušetřit peníze, takže bereme hotel se snídaní.
Na místě ale zjistíte, že máte jen pokoj s postelí, žádnou kuchyňku, takže tak jako tak musíte do restaurace či baru nejen na oběd, ale i na večeři. Ve výsledku se právě takováto dovolená prodraží nejvíce. Itálie není zrovna levná záležitost a každý den být vícekrát v restauraci - to přec jen leze do peněz. 

4. Jsme čtyřčlenná rodina, rádi bychom 4hvězdičkový hotel, ale je to moc drahé.
S tímto myšlením přichází hodně klientů a ani se třeba na nabídku lepších hotelů nepodívají a vybírají z levných hotelů. Mnohdy ale hotel, který stojí třeba dvojnásobek má děti zdarma, zatímco v tříhvězdičkovém ubytování za ně musíte platit / máte menší slevu. Ve výsledku se nám mnohokráte stalo, že klient chtěl zakoupit 3hvězdičkový hotel za 10.000,-Kč na osobu, děti s 50% slevou - tedy dovolená za 30.000,- a já rovnou nabízím 4hvězdičkový hotel za 15.000,-Kč na osobu, ale děti zdarma. Ve výsledku za stejné peníze, o hvězdu navíc a v neposlední řadě - pokoje jsou v 4hvězdě vždy o něco větší.

1 komentář: