pondělí 13. července 2015

ALL INCLUSIVE ubytování na Lago di Garda ?

Velmi populární ALL INCLUSIVE se velké oblibě těší v Turecku, Tunisku či Egyptě. Bez all inclusive by tyto destinace asi nefungovaly. Jinak je tomu v Itálii, po celé zemi najdete all inclusive hotely velmi sporadicky a převládají hotely spíše s polopenzí. Proč tomu tak je?

První důvod můžeme hledat v samotné gastro-gurmánské historii Itálie. Z Itálie pochází tolik dobrého jídla a nemusí jít jen o spaghetti nebo pizzu. Italové jsou na toto právem hrdí a svoje jídlo nebudou jen tak dávat zdarma na velké stoly aby se s ním plýtvalo. Navíc tímto vlastně podporují své krajany a kamarády v lokalitě, kteří zde mají restaurace. Díky tomuto Itálie jako turistický resort nevypadá jako ve výše zmíněných destinacích - mimo hotel není pusto, naopak je zde co vidět, objevovat a je kam jít

All inclusive v Itálii 

existuje, určitě ano. Dělá se ale z několika důvodů:

1.v resortu samotném není moc co dělat.
Typickým příkladem na Gardě je Limone, které soustřeďuje většinu z cca deseti all inclusive hotelů na celém jezeře. Samotné Limone je krásné historické městečko, které je tak trochu skřípnuté do skal a přístupné na výlety spíše lodí. Velkou popularitu si získalo u seniorů, kteří už nejsou tak akční a pro ně je skvělé mít hotel s all inclusive, protože většinu pobytu zůstanou právě na hotelu.

2. Hotel nevlastní Italové
ale třeba Němci, kteří jdou na ruku svým turistům, kteří to nemyslí stoprocentně italsky. S tím souvisí i nedávný článek o jídle ZDE. All inclusive v Itálii (zatím) nenajdete tak dobrý jako v Turecku či Egyptě. Svou kvalitou se ale blíží hotely jako je třeba Royal Village v Limone nebo Casimiro Village v San Felice. Jsou to takové první vlaštovky. Za sebe určitě doporučuji menší hotely, se snídaní či s polopenzí. Byl by totiž hřích nezajít do restaurace ve městě a neochutnat místní typické pokrmy.

Žádné komentáře:

Okomentovat