čtvrtek 9. ledna 2014

Lanovkou na Monte Baldo a město Malcesine – opravdu to nejlepší pro bike?

Malcesine je krásné město, pro mne osobně jedno z nejhezčích, neřku-li rovnou nejhezčí městečko na celém jezeře. Má krásné historické centrum, dlouhou promenádu, příjemné nepřecpané pláže, které myslí i na děti (sem tam nějaká ta prolejzačaka či skluzavka), večer je zde kam jít, najdeme zde levné restaurace, ale i třeba restauraci s Michelinskou hvězdou, dále mnoho barů, diskošku a krásný hrad. Na dovolenou, ať už rodinnou s dětmi či romantiku v páru – nemůže být jediné námitky - Malcesine nezklame a většinou se líbí všem :-)

Velmi často ale slyším že Malcesine = bike, cyklistický ráj. Ano, dalo by se to odvodit od přítomnosti lanovky, jež vede o dobrých 1700m výše, na nejvyšší kopec oblasti – horu Monte Baldo. Jistojistě každý, kdo jede na Gardu a bere s sebou kolo tento výlet vyzkoušel. Z vrchu můžete jet po hřebenech na Torbole a to ještě s výběrem cesty, resp.obtížnosti. Jinak řečeno...na své si přijde jak freerider, tak cyklistická rodinka. 

Většinou se ale moc nedozvíte ty negativní stránky věci a bohužel i výlet na Monte Baldo je má. Na lanovku se nejen v sezoně čeká minimálně hodina, (v letních prázdninách i více), s koly navíc jezdí kabina jednou za půl hodiny a to jen brzy ráno a pak déle odpoledne, svezení navíc není zadarmo. Stojí dobrých 20-25euro (zrovna si nevzpomínám a ceník na webu lanovky je teď v zimě stažený).


Pak to dopadá, že biker jede poprvé na Gardu, bydlí  v Malcesine, pojezdí kolem Malcesine, zjistí, že kolem jezera díky silnici plné tunelů to není zrovna ideálka, jednou si dá Monte Baldo, a pak si třeba zasteskne, proč nevolil spíše o 20km severnější Torbole, Arco, nebo Riva del Garda.

Každý den jet nahoru lanovkou je sice super, ale leze to do peněz :-)

Naopak na severu je situace zcela opačná, kilometry tras a terénů, velká rozmanitost. Komu se nechce šlapat do kopce, může využít služeb BIKE SHUTTLE, kterou nabízí hlavně v Torbole více firem, stačí se projít po městě a nechat se inspirovat. Můžete ale využít i náš servis, minimálně trochu ušetříte a navíc můžete pokecat v češtině.


3 komentáře:

  1. Díky za informace. Chystám se tam jet a prosil bych Vaši reakci k mému plánu na dvoudenní výlet do této oblasti. Zajímalo by mě, jak jsou trasy, které jsem si naplánoval náročné a nebezpečné, zda se tam vůbec dá jet na horském kole, případně, jak byste můj plán upravili. Díky moc.

    1. den:
    - Trento - příjezd v 10 hodin;
    - trasa Trento - Malcesine 64 km; přesná trasa na mapy.cz: http://goo.gl/AlXOoH

    2. den:
    - ráno výjezd lanovkou
    trasa Monte Baldo - Garda 32,8 km; http://goo.gl/n2NXYR
    a trasa Garda - Verona 32 km; http://goo.gl/FeVYfW
    - Verona odjezd v 18:15

    Jezdí lanovka s koly v květnu, jaká je teplota v nejvyšších bodech?

    OdpovědětVymazat
  2. Konečně perfektní a jasný popis situace. Jsme nyní právě v Malcesine, přivezli jsme kola protože každý psal jaká je to tady bomba pro beikaře. Bohužel přesně jak píšete,kvůli dopravě na silnici a tunelům opravdu nic moc. No a jinak musíte buď nahoru lanovkou za 25 EUR nebo prostě kola naložit na auto a někam odjet. Je nádherně, ale kolo tady moc nevyužijeme.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobre si rozmyslete a nastudujte sjezd na kole z Monte Balda.Neco jsem jiz sjela, ale neuvazeny vyber trasy do Malcesine byl opravdu pro spickove bikery. Strasny adrenalin, strasny strach, kdyby mi vypovedely brzdy. Musim konstatovat, ze pro bezneho cyklistu hrozny zazitek.V urcitych usecich jsem mela strach i kolo vest.
    Jinak mesto,hotely, zabava, jidlo, jezero, hory, panoramata- vse nadherne.

    OdpovědětVymazat