pátek 14. září 2018

Půjčit si loď na Gardě – jaké jsou možnosti?


Ano, na Lago di Garda je možné si zapůjčit loď a není k tomu nic třeba. Půjčit si loďku bez nutnosti licence je velká zábava a nestojí to mnoho.

Do lodě se vejde pohodlně 4-7 osob, většina má kožené ležení na přídi. motor o výkonu 40 koní, umožní letět po hladině 30-40km/h podle váhy posádky. 


Limone: 
V Limone operují dvě společnosti s lehko zaměnitelným názvem (BOAT RENT vs LIMONE RENT BOAT CENTER). Názvy jsou lehce zaměnitelné, ceny mají stejné. Na nábřeží stojí modrý stánek, který vlastní postarší kapitán a stánek oranžový. 

Pokud chcete na jistotu, jděte k oranžovým, ceny jsou stejné a mají krásné, nové lodě. Modrá společnost má několik podobných lodí ale i několik starších, které bych chtěl spíše se slevou.

Ceny: 1hodina 65€, 2 hodiny 120€, 3 hodiny 170€, 4hodiny 220€. Benzín v ceně, kauce se neplatí.



Riva a Torbole 
půjčovnu zatím nemá a pravděpodobně ji mít nebude. Tato lokalita je totiž plná surfařů, takže i lodě bez licence sem nesmějí nebo s opravdu velkou opatrností. 



Malcesine 
Malcesine boat rent. Ceny jsou o malinko levnější jak v Limone, 2 hodiny mají za 110 euro včetně benzínu, lodě +/- podobné. Půjčovna se nachází hned v hlavním přístavu, kde je hotel San Marco a kam přijíždí velké trajekty. Opět včetně benzínu a bez kauce




Castelletto di Brenzone 
-půjčovna Tre di Cuori. Velmi hezké loďky, příjemná, rodinná společnost a asi nejlepší ceny na Gardě. Stánek mají u přístavu, po loďkách můžete navštívit skvělou rybí restauraci DA UMBERTO. Výtečně vaří, skvělý výhled a pan majitel má charisma na rozdávání.
Ceny v Tre di Cuori jsou nejnižší jaké na Gardě můžete najít - 2hodiny za 80 euro, 3 hodiny za 110 euro. 

Platíte ale benzín extra dle spotřeby,což je věc, kterou si nemůžete nikterak zkontrolovat. Pokud si půjčíte na 2hodiny, propálíte benzínu za cca 20 euro, i tak je to ve výsledku levnější jak všude jinde.  Spotřeba je ale opět ryze individuální a záleží na celkovém obsazení lodí a jak tomu budete šlapat na plyn. Navíc je třeba zaplatit kauci za loď (až 350€ hotově).

1 komentář:

  1. Potvrzuji Tre Cuori. Chlapik velmi v pohode, prakticky nechtel ani depozit, stacilo 80 E v hotovosti. Vypujceno na 1 hodinu, placeno i s palivem 62 E. Skvely zazitek.

    OdpovědětVymazat